воскресенье, 4 мая 2025 г.

Класична Берлінська кермо "Айсбайн"

 Рулька - це частина свинячої тушки, вірніше частина ноги. З неї можна приготувати багато страв. Особливо всім буде до смаку соковита свиняча рулька, запечена в духовці. Така страва стане чудовою прикрасою будь-якого святкового столу.

Рулька (свиняча) – 1 шт.


Пиво темне – 2 л.


Цибуля ріпчаста - 1 шт.


Часник – 8 зубчиків


Сіль – 2 ст. л.


Спеції (лавровий лист, кмин, орегано, базилік, перець горошок, гвоздика)


Олія – 2 ст. л.


Рульку помити, підчистити та витерти насухо. Зробити у ній маленькі надрізи, щоб краще пропросилася.

На дно каструли викласти всі зазначені спеції та 2 злегка роздавлених ножем зубчика часнику. Рульку добре натерти сіллю і покласти на спеції. Залийте темним пивом (воно має бути кімнатної температури) і варити 1,5-2 години, періодично знімаючи пінку, що утворилася.


Після того, як кермо "уварилося" і злегка стало видно кісточку на ніжці, вилучити її з каструльки і добре змастити вичавленим часником, змішаним з маслом. Покласти на противень і відправити до духовки. Розігрівати її заздалегідь не потрібно, все має готуватися поступово, тоді кермо добре просочиться часничком.


Смажить її в духовці протягом 30 хвилин, періодично поливаючи пивом зі спеціями, в якому варилося кермо. Потім слід збільшити вогонь (поливати більше не треба) і засмажити, щоб скоринка стала рум'яною та злегка підсмаженою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий