Солені огірки дуже корисні, вони мають багато антиоксидантів, які запобігають розвитку ракових клітин. Тож варто не проґавити час і зробити заготовки на зиму.
Інгредієнти:
огірки;
зелень (лист хрону, чорної смородини, вишні, дуба; часник, парасольки кропу) – за смаком;
для розсолу: вода – 1 л; сіль – 2 ст. л.; лавровий лист; чорний перець горошок.
Огірки треба замочити у холодній воді на 2-5 годин. Потім плоди ретельно миємо, обрізаємо їх з боку плодоніжки та зав’язі.
Беремо зелень – листя хрону, чорної смородини, вишні, дуба; часник, парасольки кропу.
Кріп бажано вибирати з насінням, що визріло. Кількість зелені залежить від того, наскільки інтенсивний аромат готових огірків подобається.
Банки добре промити содою і стерилізувати.
Огірки по-запорізьки: Такі добрі і хрумкі, що їх з’їдають миттєво.
Комментариев нет:
Отправить комментарий