среда, 21 мая 2025 г.

Огірки по-запорізьки

 Солені огірки дуже корисні, вони мають багато антиоксидантів, які запобігають розвитку ракових клітин. Тож варто не проґавити час і зробити заготовки на зиму.


Інгредієнти:

огірки;

зелень (лист хрону, чорної смородини, вишні, дуба; часник, парасольки кропу) – за смаком;

для розсолу: вода – 1 л; сіль – 2 ст. л.; лавровий лист; чорний перець горошок.


Огірки треба замочити у холодній воді на 2-5 годин. Потім плоди ретельно миємо, обрізаємо їх з боку плодоніжки та зав’язі.


Беремо зелень – листя хрону, чорної смородини, вишні, дуба; часник, парасольки кропу.


Кріп бажано вибирати з насінням, що визріло. Кількість зелені залежить від того, наскільки інтенсивний аромат готових огірків подобається.


Банки добре промити содою і стерилізувати.

Огірки по-запорізьки: Такі добрі і хрумкі, що їх з’їдають миттєво.

Комментариев нет:

Отправить комментарий