вторник, 13 мая 2025 г.
воскресенье, 11 мая 2025 г.
Аджика грузинская
1 кг перець гострий
300 гр часника
400 гр грецький горіх
2 ст.л. кінзи (коріандр)
50 гр хмелі сунелі
110 гр солі крупної
Перець, часник, горіхи через м'ясорубку, додати до полученної маси всі спеції, перемішати добре, додати сіль і знову перемішати.
Залити в баночки (до краю не треба), залити рослинною олією (зробити кришку). кладемо в холодильник, через пару днів вже можна вживати. Зберігати в холодильнику.
Маринований редис
Інгредієнти:
Редиска — 800 грн
Лимон — 1 шт
Зелень кінзи — пучок
Зелень петрушки — пучок
Часник — 5-7 зубчиків
Чорний перець горошком — 5-7 шт
Перець духмяний горошок — 5-7 шт
Сіль — 2 ч.л.
Вода мінеральна столова (нарахована) — 1 л
Приготування:
В редиски відрізаємо хвостики. Відбиваємо качалкою або молотком, щоб редиска тріснула. Складаємо редиску в банки. Нарізаємо на пластини часник і кладемо в банки до редиски.
Додаємо сіль, перець чорний та духмяний горошок, злегка його розтиснувши, лимонний сік.
Кладемо нарізану зелень і заливаємо мінеральною, столовою водою. Закриваємо кришкою.
Добре збовтаємо і кладемо в холодильник на 2 години.
Подаємо до столу.
суббота, 10 мая 2025 г.
Картопляні бліни
Інгредієнти:
Відварна картопля - 3 шт
Молоко - 300 мл
Картопляний відвар - 150 мл
Яйця 3 шт
Цукор - 1 ч.л.
Сіль - 1 ч.л.
Дріжджі - 1 ст.л.
Борошно - 200 грн.
Зелень за смаком
Приготування:
Кладемо в миску відварну картоплю, вливаємо молоко, відвар.
Додаємо яйця, сіль, цукор, дріжджі і перебиваємо все блендером.
Додаємо просіяне борошно і перемішуємо вінчеком до однорідної маси.
Додаємо зелень кропу та зелену цибулю. Перемішуємо накриваємо плівкою і залишаємо на 30 хвилин.
Сковороду розігріваємо, змащуємо олією і смажимо, як млинці на середньому вогні до золотистого кольору.
СМАЧНОГО!




