воскресенье, 11 мая 2025 г.

Класно!!!


 




Аджика грузинская

 


1 кг перець гострий

300 гр часника
400 гр грецький горіх 
2 ст.л. кінзи (коріандр)
50 гр хмелі сунелі
110 гр солі крупної
Перець, часник, горіхи через м'ясорубку, додати до полученної маси всі спеції, перемішати добре, додати сіль і знову перемішати.
Залити в баночки (до краю не треба), залити рослинною олією (зробити кришку). кладемо в холодильник, через пару днів вже можна вживати. Зберігати в холодильнику.

Що болить? Хребет


 

Маринований редис

 Інгредієнти:

Редиска — 800 грн

Лимон — 1 шт

Зелень кінзи — пучок

Зелень петрушки — пучок

Часник — 5-7 зубчиків 

Чорний перець горошком — 5-7 шт

Перець духмяний горошок — 5-7 шт

Сіль — 2 ч.л.

Вода мінеральна столова (нарахована) — 1 л

Приготування:

В редиски відрізаємо хвостики. Відбиваємо качалкою або молотком, щоб редиска тріснула. Складаємо редиску в банки. Нарізаємо на пластини часник і кладемо в банки до редиски.

Додаємо сіль, перець чорний та духмяний горошок, злегка його розтиснувши, лимонний сік.

Кладемо нарізану зелень і заливаємо мінеральною, столовою водою. Закриваємо кришкою.

Добре збовтаємо і кладемо в холодильник на 2 години.

Подаємо до столу.

суббота, 10 мая 2025 г.

Картопляні бліни

Інгредієнти:

Відварна картопля - 3 шт

Молоко - 300 мл

Картопляний відвар - 150 мл

Яйця 3 шт

Цукор - 1 ч.л.

Сіль - 1 ч.л.

Дріжджі - 1 ст.л.

Борошно - 200 грн.

Зелень за смаком 

Приготування:

Кладемо в миску відварну картоплю, вливаємо молоко, відвар.

Додаємо яйця, сіль, цукор, дріжджі і перебиваємо все блендером.

Додаємо просіяне борошно і перемішуємо вінчеком до однорідної маси.

Додаємо зелень кропу та зелену цибулю. Перемішуємо накриваємо плівкою і залишаємо на 30 хвилин.

Сковороду розігріваємо, змащуємо олією і смажимо, як млинці на середньому вогні до золотистого кольору.

СМАЧНОГО!