пятница, 2 мая 2025 г.

Запечена 🥔 в фользі

 Картопля - 1 шт

Вершковий сир — 250-300 грн

Лимон 🍋 (сік) - 1 шт

Часник (ізмельченний) - 1 зубчик 

Лук зелений (ізмельченний)


Як приготувати печену картоплю з сиром:


Кожну картоплину вимити та загорнути у фольгу.

Духовку розігріти до 230 градусів. Запікати картоплю 45 хвилин.

Вершковий сир викласти у миску. Влити лимонний сік.

Додати часник та цибулю.

Ретельно все змішати. Посолити, поперчити та знову перемішати.

Готові картоплини розрізати подовжньо не до кінця.

Трохи розкрити половинки картоплі.

Кожну "кишеню" заповнити начинкою із вершкового сиру. Печену картоплю із сиром можна подавати.

Готова печена картопля з сиром. Приємного апетиту!

вторник, 29 апреля 2025 г.

Наші Класичні ліниві вареники. Рецепт з фото крок за кроком


Калорійність: 225 Ккал/100 г

Час приготування 20 хвилин

Складність легко

Інгредієнти:

жирний сир 9% 200 г;

яйце куряче 1 шт.;


цукор в піску — 2 ст.л.;


пшеничне борошно вищого сорту 2 ст.л. (при великій вологості сиру збільште кількість до 4 ст.л.);


1/2 ч.л. ванільного цукру без гірки.

понедельник, 28 апреля 2025 г.

Зелений борщ із щавлем – один із найбільш смачних і корисних весняно-літніх супів.

 Готувати таку страву можна як на м'ясному бульйоні, так і пісний його варіант. У класичній версії головний компонент зеленого борщу – це молодий щавель, доповнений сезонними молодими овочами та яйцем.

Свіжа зелень не тільки приносить величезну користь організму, але й додає страві яскравих фарб. Легкий, приємний смак зеленого борщу неодмінно припаде до смаку всій родині. До того ж такий борщ дуже легкий та простий у приготуванні. Особливо добре смакуватиме така страва зі сметаною.

Інгредієнти:

  • Свинина - 500 г
  • Картопля - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Щавель - 70 г
  • Яйця - 4 шт.
  • Вода - 2.5 л
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Рослинна олія - 20 г
  • Сіль - за смаком
  • Спеції сухі - за смаком

Спершу потрібно приготувати м'ясний бульйон. Взяти свинину з кісточкою або ребра, залити холодною водою й довести до кипіння. Знімати пінку, яка при цьому буде утворюватися. Варити м'ясо на повільному вогні впродовж години. Потім вийняти його та очистити від кісток. Бульйон процідити й повернути у нього м'ясо. Довести все знову до кипіння.

Очистити овочі від шкірки та промити в проточній воді. Картоплю нарізати невеликими шматочками й опустити в киплячий бульйон.

Моркву натерти на середній терці, цибулю дрібно нарізати. На гарячу сковороду налити трохи олії та викласти подрібнені цибулю й моркву. Обсмажувати 3-5 хвилин на середньому вогні. Потім викласти готову засмажку в каструлю з супом.

Яйця відварити в киплячій воді впродовж 5-7 хвилин. Потім залити їх холодною водою й остудити. Очистити їх від шкаралупи, нарізати та додати в суп. Для аромату додати один лавровий лист. За смаком посипати сіллю і спеціями.

Свіжий щавель промити і нарізати. Коли в супі картопля стане м'якою, можна додавати щавель. Разом із щавлем довести все до кипіння. Кип'ятити щавель немає необхідності. Тому додавати його в суп слід наприкінці варіння, перед вимиканням. Готовий зелений борщ накрити кришкою й дати трохи настоятися.

Десерт з 2-х інгредієнтів за копійки, а смак, як на мільйон

 

  • сир — 600 г;
  • желе (різнокольорове) — 3 уп. по 80 г;
  • вода — 600 мл. (по 200 мл. гарячої води на кожну порцію).

Спосіб приготування

У трьох окремих мисках розчинити кожне желе у 200 мл. гарячої води, добре перемішати до повного розчинення.У глибоку миску покласти 200 г сиру, влити перше желе й перебити все блендером до однорідної маси. Перелити у силіконову форму й поставити в холодильник на 30 хвилин.

Повторити ті ж дії з другим і третім видами желе, кожного разу викладаючи новий шар після застигання попереднього.

Коли всі шари готові, залишити десерт у холодильнику ще на 2 години. Обережно дістати з форми, нарізати пропорційно та подавати.

Як зберігати зелень в контейнері

 Багато хто думає, що зберігати зелень в банці - найкращий варіант. Однак якщо ви хочете дізнатися, як зберегти зелень свіжою без заморозки - лайфхак дуже простий, вам знадобиться не банка, а великий пластиковий контейнер з кришкою.

Варто враховувати, що контейнер повинен бути з засувками, так він буде закриватися максимально щільно. Для початку вам варто промити всю зелень, яку ви збираєтеся зберігати в холодильнику.

Уважно огляньте всі листочки і стеблинки, на них не повинні залишитися шматочки бруду і смітинок. Після того, як ви ретельно вимили кріп або петрушку, розділіть зелень на пучки, які потрібно зав'язати звичайною ниткою. Все пожовклі листочки і залишки коренів краще обрізати або відірвати. 

Після цього акуратно покладіть пучки в контейнер. Важливо враховувати, що зелені там не повинно бути "тісно". Не потрібно "утрамбовувати" пучки і здавлювати їх силою. Коли зелень покладена, залийте її чистою прохолодною водою, вона повинна покрити всі листочки і бути вище пучків.

Після цього контейнер закрийте кришкою і приберіть в холодильник. Потім почекайте 2-3 години, за цей час зелень встигне насититися водою. Після цього повністю злийте всю рідину. Зберігання зелені в скляній банці має на увазі, що кріп або петрушка будуть перебувати у воді завжди, а лайфхак про те, як зберегти зелень в контейнері, полягає в зворотному.

среда, 16 апреля 2025 г.

Закуска-намазка з оселедцем


Закуска-намазка з оселедцем. Це чудова закуска лічені хвилини. Може доповнити святковий стіл, повсякденного сніданку.

Інгредієнти:

масло вершкове -200 г

оселедець солона - 150 г

гірчиця - 1/2 ч.л.

сік лимона - 2 ст.л

Приготування:

Оселедець солоний помиємо і відокремимо філе, нарізати кубиками.


У миску кладемо м'яке вершкове масло кімнатної  температури, додаємо половину чайної ложки гірчиці і перемішати, додаємо 2 ст. л. соку лимону.