Варто враховувати, що контейнер повинен бути з засувками, так він буде закриватися максимально щільно. Для початку вам варто промити всю зелень, яку ви збираєтеся зберігати в холодильнику.
Уважно огляньте всі листочки і стеблинки, на них не повинні залишитися шматочки бруду і смітинок. Після того, як ви ретельно вимили кріп або петрушку, розділіть зелень на пучки, які потрібно зав'язати звичайною ниткою. Все пожовклі листочки і залишки коренів краще обрізати або відірвати.
Після цього акуратно покладіть пучки в контейнер. Важливо враховувати, що зелені там не повинно бути "тісно". Не потрібно "утрамбовувати" пучки і здавлювати їх силою. Коли зелень покладена, залийте її чистою прохолодною водою, вона повинна покрити всі листочки і бути вище пучків.
Після цього контейнер закрийте кришкою і приберіть в холодильник. Потім почекайте 2-3 години, за цей час зелень встигне насититися водою. Після цього повністю злийте всю рідину. Зберігання зелені в скляній банці має на увазі, що кріп або петрушка будуть перебувати у воді завжди, а лайфхак про те, як зберегти зелень в контейнері, полягає в зворотному.
Комментариев нет:
Отправить комментарий