Мариновані огірки з 1 кетчупом чилі
120 хв врем'я приготування
Інгредієнти:
кетчуп «Чилі» – 1 пачка;
•кетчуп Лагідний - 1 пачка;
сіль кам'яна – 2 ст. л.;
цукор – 1 склянка;
оцет – 1 склянка;
вода – 7 склянок;
гвоздика – по 1 шт.;
перець духмяний – по 1 шт.;
перець чорний – по 2-3 шт;
огірки – 3-4 кг.
Пропонуємо спробувати наш фірмовий рецепт із гострим кетчупом «Чилі». Це оригінальний рецепт з упаковки, перевірений роками професійними шеф-кухарями та багатьма господинями. У такому маринаді огірки виходять хрумкими, пікантними, з насиченим кисло-солодким смаком.
Як замаринувати огірки
Перед початком маринування огірків підготуйте банки та всі необхідні компоненти згідно рецепту. Далі слідуйте наступним крокам.
Першим кроком потрібно підготувати огірки. Ми рекомендуємо, після того, як огірки будуть вимиті, замочити їх у воді приблизно на 2 години. Це важливий крок, адже огірки вберуть необхідну їм кількість води і тоді будуть більш пружними.
•Другим кроком - готуємо маринад. В окріп додайте сіль, цукор, оцет і кетчуп «Чилі». Доведіть суміш до кипіння.
•На дно стерилізованих банок покладіть перець горошком, гвоздику. За бажанням можете додати зубок часнику.
•Наповніть банку огірками якомога щільніше і залийте маринадом. Банки з маринадом потрібно простерилізувати. Для цього налийте в кастрюлю води, приблизно половину кастрюлі та дайте їй закипіти. На дно кастрюлі покладіть рушник, та поставте на нього банки з оігрками у маринаді. Вода у кастрюлі має кипіти і покривати банки десь на 2/3. Таким чином стерилізуємо банки з огірками близько 10 хвилин.
Стерилізовані огірки виймаємо з кастрюлі та закриваємо кришками. Переверніть закриті банки і залиште їх у теплі на 12 годин. Після цього приберіть їх у темне прохолодне місце. Готовими для споживання огірки будуть не раніше ніж через три тижні.