воскресенье, 31 августа 2025 г.

Маратура

 


Інгредієнти

 3-4 години
  1. 0.5 кг Цвітна капуста 
  2. 0.5 кг 🥕 Морква
  3. 0.5 кг Перець болгарський
  4. 0.5 кг Огірки чи кабачки
  5. 0.5 кг 🍅 Помідори дрібні
  6. 0.5 кг Цибулі 
  7. 18 зубчиків Часник 
  8. 6 шт Духмяний перец
  9. 4 шт. Лавровий лист
  10. за смаком Чорний перец горошком 
  11. 6 шт. Гвоздика 
  12. 3 л Вода
  13. 400 г Оцет 6%
  14. 200 г Цукор 
  15. 100 г Сіль

Інструкція з приготування

  1. 1

    Нарізаємо цвітну капусту суцвіттями, а перець, огірки, моркву, цибулю, кабачки як подобається. Можна кружальцями, можна повздовж.

  2. 2

    Складаємо рівномірно помідори, часник та нарізані овочі в 3 трилітрові чи в 9 літрові чисті банки.

  3. 3

    Готуємо маринад: кип'ятимо 3л води зі спеціями і оцтом. Важливо! Оцет має бути звичайний, не яблучний, не винний. Сіль не йодована!

  4. 4

    Заливаємо маринадом кожну банку. Накриваємо кришкою

  5. 5

    Ставимо в велику каструлю. Наповнюємо до середини банок, або майже до горла водою, доводимо до кипіння і стерелізуємо 15-20хв.

  6. 6

    Закатуємо банки

Комментариев нет:

Отправить комментарий