пятница, 29 августа 2025 г.
Кровотеча
Кровотеча
Кровотеча - це вихід крові зі свого русла в тканини і порожнини організму (черевну, грудну, суглоби та інші) або назовні.
Причини кровотеч
Кровотечі виникають при пошкодженні. Вони є однією з головних причин смерті осіб з травматичними ушкодженнями.
1. Травма - це найчастіша причина порушення цілісності стінки судини. Механічні травми сприяють утворенню ран, забоїв, переломів.
2. Хімічні і термічні пошкодження ведуть до опіків і руйнування судин.
3. Підвищення артеріального тиску або венозного тиску може привести до розриву стінки судини і кровотечі (інсульт, гемороїдальні кровотечі).
вторник, 19 августа 2025 г.
Мариновані огірки з 1 кетчупом чилі
120 хв врем'я приготування
Інгредієнти:
кетчуп «Чилі» – 1 пачка;
•кетчуп Лагідний - 1 пачка;
сіль кам'яна – 2 ст. л.;
цукор – 1 склянка;
оцет – 1 склянка;
вода – 7 склянок;
гвоздика – по 1 шт.;
перець духмяний – по 1 шт.;
перець чорний – по 2-3 шт;
огірки – 3-4 кг.
Пропонуємо спробувати наш фірмовий рецепт із гострим кетчупом «Чилі». Це оригінальний рецепт з упаковки, перевірений роками професійними шеф-кухарями та багатьма господинями. У такому маринаді огірки виходять хрумкими, пікантними, з насиченим кисло-солодким смаком.
Як замаринувати огірки
Перед початком маринування огірків підготуйте банки та всі необхідні компоненти згідно рецепту. Далі слідуйте наступним крокам.
Першим кроком потрібно підготувати огірки. Ми рекомендуємо, після того, як огірки будуть вимиті, замочити їх у воді приблизно на 2 години. Це важливий крок, адже огірки вберуть необхідну їм кількість води і тоді будуть більш пружними.
•Другим кроком - готуємо маринад. В окріп додайте сіль, цукор, оцет і кетчуп «Чилі». Доведіть суміш до кипіння.
•На дно стерилізованих банок покладіть перець горошком, гвоздику. За бажанням можете додати зубок часнику.
•Наповніть банку огірками якомога щільніше і залийте маринадом. Банки з маринадом потрібно простерилізувати. Для цього налийте в кастрюлю води, приблизно половину кастрюлі та дайте їй закипіти. На дно кастрюлі покладіть рушник, та поставте на нього банки з оігрками у маринаді. Вода у кастрюлі має кипіти і покривати банки десь на 2/3. Таким чином стерилізуємо банки з огірками близько 10 хвилин.
Стерилізовані огірки виймаємо з кастрюлі та закриваємо кришками. Переверніть закриті банки і залиште їх у теплі на 12 годин. Після цього приберіть їх у темне прохолодне місце. Готовими для споживання огірки будуть не раніше ніж через три тижні.
суббота, 9 августа 2025 г.
МАРИНОВАНИЙ ПЕРЕЦ НА ЗИМУ
Для закуски потрібно:
Солодкий перець — 1 кг,
Вода — 400 мл,
Цукор — 2 ст. л,
Сіль — 1 ст.л,
Лавровий лист — 1 лист,
Духмяний перець — 2 горошини, Гвоздика (спеція) — 1 бутон,
Часник — 2 зубчики,
Оцет 9% — 2 ст. л,
Олія соняшникова — 50 мл. Покроковий рецепт приготування маринованого перцю:
1. Спершу потрібно простерилізувати банки та кришки зручним способом — можна стерилізувати у духовці чи парою, кришки прокип'ятити 3-5 хвилин.
2. Підготувати перець — добре помити, видалити плодоніжку та насіння. Перець потрібно розрізати на смужки, можна смужки ще розрізати навпіл під кутом 45 градусів.
3. У каструлю потрібно викласти перець, влити воду, додати часник, лавровий лист, духмяний перець, гвоздику, цукор, сіль. Поставити на середній вогонь та проварити 5 хвилин після закипання.
4. Зняти каструлю з вогню, додати оцет та соняшникову олію.
5. У стерилізовані банки викласти перець з приправами та залити рідиною, в якій він варився, до верху банки. Закрити кришками та закатати.
6. Банки перевернути на дно та залишити під ковдрою до повного остигання. Зберігати закуску можна у прохолодному приміщенні. Додатково стерилізувати банки з перцем не потрібно, адже овоч варився і пройшов достатню термічну обробку.
Лечо
Лечо
Первый способ
Помидоры 3 кг
Сладкий перец 1 кг
Соль одна столовая ложка
Сахар 1/3 стакана
Чеснок одна головка
1,5 кг помидоров, нарезать и сложить в кастрюлю. Перец и чеснок почистить, порезать и добавить помидорам. Поставить на огонь и варить 10 минут. Добавить оставшиеся нарезанные помидоры, сахар, соль. Варить 30 минут. Переложить в стерилизованные банки и закатать.
Второй способ
Помидоры 3,5 кг
Морковь 1 кг
Лук 1 кг
Перец 1 кг
Растительное масло один стакан
Сахар 1/2 стакана
Соль 1,5 столовой ложки
Помидоры пропустить через мясорубку и поставить на огонь на 20 минут. Добавить натёртую морковь, варить 50-60 минут, затем мелко порезанный лук, а через 20 минут нарезанный перец. Через 20 минут снять с огня и разложить стерилизованные банки и закрыть крышками.




