четверг, 9 октября 2025 г.
СУХА ШКІРА ОБЛИЧЧЯ ДОМАШНІ РЕЦЕПТИ
Можете спробувати зробити прості маски з натуральних інгредієнтів.
Наприклад, візьміть одну столову ложку меду, змішайте її з однією ложкою натурального йогурту і додайте кілька крапель олії жожоба або оливкової олії. Наносить цю суміш на обличчя на 15-20 хвилин, а потім змийте теплою водою. Це допоможе зволожувати та пом’якшувати суху шкіру.
Звісно, Ви можете спробувати ще один варіант. Змішайте половину розім’ятого авокадо з чайною ложкою меду і чайною ложкою кокосової олії. Цю суміш можна нанести на обличчя на 10-15 хвилин, а потім змити. Авокадо відмінно живить суху шкіру!
Тоді вперед! Зроби собі невеликий спа-день удома, і нехай твоя шкіра відчує трохи любові та догляду. Якщо виникнуть ще запитання, просто кажи!
СЛИВОВИЙ СІК НА ЗИМУ
Рецепт простий, навіть соковижималка нам не буде потрібна. З п’яти кілограм сливи виходить 10 літрів соку: смачного і густого. До речі, густоту ви можете регулювати на свій розсуд: знадобиться звичайна чиста вода. Банки з соком відмінно зберігаються довгий час в умовах квартири: можна відкрити в будь-який час і насолодитися яскравим смаком і ароматом літа. Сахара йде дуже мало, тому рецепт можна цілком віднести до розряду ощадливих. Джерело
Склад продуктів
стиглі м’які сливи (скільки є)
50-100 грам цукрового піску (орієнтуйтеся на смак) на кожен літр соку.
Сливовий сік з м’якоттю на зиму: покроковий процес приготування
Сливу промиваємо, виймаємо всі кісточки і розкладаємо по каструлях. Заливаємо холодною водою так, щоб ягоди були трохи покриті, ставимо на плиту.
Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму. М’яку сливу варимо три хвилини, а тверду – 5 хвилин.
Потім каструлю знімаємо з вогню і блендером перебиваємо все до однорідного стану.
Протираємо пюре через сито, щоб видалити великі частинки. Якщо вони вам не заважають, то цей крок можете пропустити.
Чистий сік знову виливаємо в каструлю: якщо він густий, можете додати ще води. Тобто, регулюйте густоту на свій смак.
Цукор кладіть з розрахунку на один літр соку: кількість буде залежати від кислоти слив.
Ставимо каструлю з соком на плиту, доводимо до кипіння, знімаємо пінку. Варимо дві хвилини і вимикаємо вогонь.
Наповнюємо стерилізовані банки соком до самого верху, закриваємо кришкою, закачуємо.
Банки перевертаємо, укутуємо, залишаємо до повного охолодження.
Сливовий сік з м’якоттю прекрасно зберігається в умовах міської квартири. Виходить він густим, ароматним і дуже смачним. А, найголовніше – ви точно знаєте, з чого він зроблений.
Приємного апетиту – і щедрого вам літа.
среда, 8 октября 2025 г.
воскресенье, 5 октября 2025 г.
Арбузовий сік
Вкусом арбузов можно наслаждаться не только в сезон, но и зимой. Этот простой рецепт непременно оценят все любители необычных заготовок. Предлагаем заготовить на зиму арбузный сок, чтобы наслаждаться вкусом лета в холодное время года.
Продукты (на 10 порций)Арбуз (мякоть) — 3,7 кг
Сахар — 250 г (по вкусу)
Лимонная кислота — 1 ч. ложка
Подготовьте все ингредиенты. Арбуз выбирайте спелый, вкусный и сочный. Арбуз весом 6,7 кг (вес мякоти - 3,7 кг).
Количество сахара регулируйте по своему вкусу.
Арбуз хорошо вымойте и обсушите бумажным полотенцем. Извлеките мякоть, разрежьте на небольшие кусочки. Удалите все косточки.
Если вы хотите сделать сок с мякотью, очищенные кусочки арбуза измельчите в блендере или кухонном комбайне.
А, приготовить сок с минимальным количеством мякоти.
Пропустите арбузные кусочки через соковыжималку. Сок получается почти прозрачным. Жмых пропустите дважды через соковыжималку, чтобы было меньше отходов.
Теперь нужно отфильтровать мякоть. Для этой цели подойдёт плотная ткань или марля, сложенная в 6-8 слоев. После фильтрования у Вас получится ~ 3,2 л чистого арбузного сока с минимальным количеством мякоти.
Подготовьте банки и крышки. Тщательно вымойте банки и крышки со всех сторон содой или другим моющим средством. Можно воспользоваться ёршиком или губкой. После хорошенько ополосните банки под проточной холодной водой, чтобы смыть остатки моющего средства.
Возьмите подходящую кастрюлю. Влейте воду. На дно опустите вымытые крышки.
Сверху установите решётку и баночки горлышком вниз. На большом огне вскипятите воду. Убавьте пламя до среднего и стерилизуйте 15-20 минут, до появления внутри банок крупных капель воды.
Стерильные банки и крышки переместите на чистое кухонное полотенце.
Перелейте арбузный сок в кастрюлю для варки. Используйте эмалированную кастрюлю.
Попробуйте сок на вкус, добавьте сахар и лимонную кислоту.
Установите кастрюлю на умеренный огонь и, помешивая, доведите до кипения. Пенку, которая образуется, можно не удалять.С момента закипания проварите 2-3 минуты.
Разлейте кипящий сок по стерильным баночкам.
Плотно закупорьте банки крышками. Переверните.
Хорошо укутайте банки полотенцем или одеялом и оставьте до полного остывания.
Сок из арбуза (на зиму) готов. Храните заготовку в тёмном прохладном месте.
Вкусных вам заготовок!
























