суббота, 15 февраля 2025 г.
суббота, 4 января 2025 г.
МАКАРОНИ ЗАПЕКТИ з сосисками
500 г варених макаронів
6 сосисок
1 столова ложка підсмадженої цибулі
2 яйця
150 мл сметани
за смаком спеції
80 г твердого сиру
Інструкція з приготування
1
Відварені макарони змішати з цибулею, нарізаними кружечками сосисками, посолити, поперчити.
2
У окремій ємності змішати яйця, сметану, улюблені приправи, наприклад до м'яса.
3
Макарони викласти у змащену вершковим маслом форму, залити заливкою. Зверху затерти сиром.
3
Запікати при температурі 180 градусів 25-35 хв.
понедельник, 30 декабря 2024 г.
Запіканка з фаршу та картоплі
Можна приготувати з фаршу на вечерю смачну запіканку з картоплі та фаршу. Невелика кількість складових і насичений смак є перевагами цієї страви.
Складові:
- картопля — 4 шт.;
- м’ясний фарш — 500 г;
- цибуля — 2 шт.;
- зубчики часнику — 2 шт.;
- сир твердий — 250 г;
- сметана — 500 г;
- сіль і чорний перець на смак.
Готуємо.
- Почищену картоплю порізати кільцями. Викласти в форму для випікання першим шаром.
- Фарш розкласти зверху картоплі.
- Наступний шар — порізана півкільцями цибулина.
- Помазати 250 г сметани цибулю.
- Залишок сметани розмішати у 250 мл води, додати дрібно нарізаний часник, перець і сіль, додати в форму.
- Запікати 45-60 хв при температурі 190 градусів.
- Додати зверху натертий сир та доготувати 10 хв.
- приготувати з фаршу на вечерю
воскресенье, 8 сентября 2024 г.
Фарширований перець
🌶️🥕🍅
Сезон фаршированого перцю у розпалі. У вересні чи не з кожного вікна пахне перчиком. Спробуйте приготувати за цим рецептом, вам сподобається.
Подробиці
Інгредієнти на 12 штук:
600 г фаршу на смак
1 склянка рису
1 цибулина
1 морквина
сіль
перець
Соус:
1 цибулина
1 морквина
1 л томатного соку
Приготування:
Відваріть рис, а тим часом почистьте цибулю й моркву. натріть, наріжте та обсмажте. Підготуйте начинку: змішайте всі інгредієнти посоліть та поперчіть, перемішайте і зафаршируйте перці.
Складіть у велику посудину. Для заливки: обсмажте цибулю й моркву, залийте томатним соком, посоліть, поперчіть, додайте цукру на смак та протушкуйте 10 хвилин.
Залийте соусом перець, додайте лавровий листочок та тушкуйте на маленькому вогні протягом 1,5 години. Страва готова. Подавайте зі сметаною. Смачного!
среда, 4 сентября 2024 г.
Аджика
Існує безліч рецептів аджики. Пропонуємо карпатський рецепт пікантної заготовки на зиму з помідорів і перцю, яка приємно здивує вас оригінальним смаком.
Вам знадобиться:
помідори 5 кг;
перець болгарський 1 кг;
цибуля 1 кг
морква 1 кг;
яблука кислі 1 кг;
часник 300 г;
перець гострий 3 4 шт;
сіль 120 г;
цукор 200 г;
олія 300 мл;
оцет 30 мл.
Спосіб приготування
Помідори нарізати та пропустити через м'ясорубку. Потім перемолоти моркву.
Перемолоти цибулю та солодкий перець. Також потрібно перемолоти яблука без шкірки, вони повинні бути з кислим смаком. Овочі перемішати, ставимо на вогонь.
Варити овочі протягом 1,5 години. Потім додати цукор, сіль та соняшникову олію. Варити ще 30 хвилин, періодично помішувати.
Перемолоти часник та гострий перець. Додати до аджики за 15 хвилин до готовності аджики. В кінці додати оцет та варити ще 5 хвилин.
Розливаємо аджику в стерилізовані банки та закриваємо.
понедельник, 2 сентября 2024 г.
Квашені помідори
Існує безліч рецептів аджики. Пропонуємо карпатський рецепт пікантної заготовки на зиму з помідорів і перцю, яка приємно здивує вас оригінальним смаком.
Вам знадобиться:
помідори 5 кг;
перець болгарський 1 кг;
цибуля 1 кг
морква 1 кг;
яблука кислі 1 кг;
часник 300 г;
перець гострий 3 4 шт;
сіль 120 г;
цукор 200 г;
олія 300 мл;
оцет 30 мл.
Спосіб приготування
Помідори нарізати та пропустити через м'ясорубку. Потім перемолоти моркву.
Перемолоти цибулю та солодкий перець. Також потрібно перемолоти яблука без шкірки, вони повинні бути з кислим смаком. Овочі перемішати, ставимо на вогонь.
Варити овочі протягом 1,5 години. Потім додати цукор, сіль та соняшникову олію. Варити ще 30 хвилин, періодично помішувати.
Перемолоти часник та гострий перець. Додати до аджики за 15 хвилин до готовності аджики. В кінці додати оцет та варити ще 5 хвилин.
Розливаємо аджику в стерилізовані банки та закриваємо.




