понедельник, 28 апреля 2025 г.

Як зберігати зелень в контейнері

 Багато хто думає, що зберігати зелень в банці - найкращий варіант. Однак якщо ви хочете дізнатися, як зберегти зелень свіжою без заморозки - лайфхак дуже простий, вам знадобиться не банка, а великий пластиковий контейнер з кришкою.

Варто враховувати, що контейнер повинен бути з засувками, так він буде закриватися максимально щільно. Для початку вам варто промити всю зелень, яку ви збираєтеся зберігати в холодильнику.

Уважно огляньте всі листочки і стеблинки, на них не повинні залишитися шматочки бруду і смітинок. Після того, як ви ретельно вимили кріп або петрушку, розділіть зелень на пучки, які потрібно зав'язати звичайною ниткою. Все пожовклі листочки і залишки коренів краще обрізати або відірвати. 

Після цього акуратно покладіть пучки в контейнер. Важливо враховувати, що зелені там не повинно бути "тісно". Не потрібно "утрамбовувати" пучки і здавлювати їх силою. Коли зелень покладена, залийте її чистою прохолодною водою, вона повинна покрити всі листочки і бути вище пучків.

Після цього контейнер закрийте кришкою і приберіть в холодильник. Потім почекайте 2-3 години, за цей час зелень встигне насититися водою. Після цього повністю злийте всю рідину. Зберігання зелені в скляній банці має на увазі, що кріп або петрушка будуть перебувати у воді завжди, а лайфхак про те, як зберегти зелень в контейнері, полягає в зворотному.

среда, 16 апреля 2025 г.

Закуска-намазка з оселедцем


Закуска-намазка з оселедцем. Це чудова закуска лічені хвилини. Може доповнити святковий стіл, повсякденного сніданку.

Інгредієнти:

масло вершкове -200 г

оселедець солона - 150 г

гірчиця - 1/2 ч.л.

сік лимона - 2 ст.л

Приготування:

Оселедець солоний помиємо і відокремимо філе, нарізати кубиками.


У миску кладемо м'яке вершкове масло кімнатної  температури, додаємо половину чайної ложки гірчиці і перемішати, додаємо 2 ст. л. соку лимону.


суббота, 4 января 2025 г.

МАКАРОНИ ЗАПЕКТИ з сосисками

 500 г варених макаронів

6 сосисок

1 столова ложка підсмадженої цибулі

2 яйця

150 мл сметани

за смаком спеції

80 г твердого сиру

Інструкція з приготування

1

Відварені макарони змішати з цибулею, нарізаними кружечками сосисками, посолити, поперчити.

2

У окремій ємності змішати яйця, сметану, улюблені приправи, наприклад до м'яса.

3

Макарони викласти у змащену вершковим маслом форму, залити заливкою. Зверху затерти сиром.

3

Запікати при температурі 180 градусів 25-35 хв.