среда, 16 апреля 2025 г.

Закуска-намазка з оселедцем


Закуска-намазка з оселедцем. Це чудова закуска лічені хвилини. Може доповнити святковий стіл, повсякденного сніданку.

Інгредієнти:

масло вершкове -200 г

оселедець солона - 150 г

гірчиця - 1/2 ч.л.

сік лимона - 2 ст.л

Приготування:

Оселедець солоний помиємо і відокремимо філе, нарізати кубиками.


У миску кладемо м'яке вершкове масло кімнатної  температури, додаємо половину чайної ложки гірчиці і перемішати, додаємо 2 ст. л. соку лимону.


суббота, 4 января 2025 г.

МАКАРОНИ ЗАПЕКТИ з сосисками

 500 г варених макаронів

6 сосисок

1 столова ложка підсмадженої цибулі

2 яйця

150 мл сметани

за смаком спеції

80 г твердого сиру

Інструкція з приготування

1

Відварені макарони змішати з цибулею, нарізаними кружечками сосисками, посолити, поперчити.

2

У окремій ємності змішати яйця, сметану, улюблені приправи, наприклад до м'яса.

3

Макарони викласти у змащену вершковим маслом форму, залити заливкою. Зверху затерти сиром.

3

Запікати при температурі 180 градусів 25-35 хв.

понедельник, 30 декабря 2024 г.

Запіканка з фаршу та картоплі

Запіканка з фаршу та картоплі 

Можна приготувати з фаршу на вечерю смачну запіканку з картоплі та фаршу. Невелика кількість складових і насичений смак є перевагами цієї страви.

Складові:

  • картопля — 4 шт.;
  • м’ясний фарш — 500 г;
  • цибуля — 2 шт.;
  • зубчики часнику — 2 шт.;
  • сир твердий — 250 г;
  • сметана — 500 г;
  • сіль і чорний перець на смак.

Готуємо. 

  1. Почищену картоплю порізати кільцями. Викласти в форму для випікання першим шаром.
  2. Фарш розкласти зверху картоплі.
  3. Наступний шар — порізана півкільцями цибулина.
  4. Помазати 250 г сметани цибулю.
  5. Залишок сметани розмішати у 250 мл води, додати дрібно нарізаний часник, перець і сіль, додати в форму.
  6. Запікати 45-60 хв при температурі 190 градусів.
  7. Додати зверху натертий сир та доготувати 10 хв.
  8. приготувати з фаршу на вечерю