вторник, 19 марта 2024 г.

Феєрія салатів

  БУРЯКОВИЙ ІЗ ФЕТОЮ

💋 невеликі варені буряки 💋1 ст.л. масла 💋1 ст.л. 🍯 меду 💋1 ст.л. бальзамічного оцту. 💋100 г сиру фета 💋 листовий салат 💋гарбузове насіння або волоські горіхи для посипання 💋 сіль 💋 перець.

Варені буряки оберіть і поріжте на кружальця завтовшки близько 1 см. Розігрійте масло у сковороді, додайте мед і бальзамичний оцет. Коли складники змішаються, докладуть порізаний буряк, посоліть і поперчіть. Смажте кружальця буряків з обох боків, аж доки покриються глазур'ю.

Салат помийте, порвіть руками. Викладіть на тарілку, зверху кружальця буряка, на них - великий шматок фети, полийте утвореною карамеллю з пательні. Посипте гарбузовим насінням або шматочками волоських горіхів.

СЕКРЕТ оздобте зеленню что невеличкими редисками.


СВЯТКОВИЙ З КІВІ

💋200 г філе вареної індички, 💋 цибулина 💋2 варені яйця 💋1/2 банки консервованої кукурудзи 💋100 г твердого сиру 💋2 ківі 💋100-150 г майонезу 💋1 ст.л. французької гірчиці в зернятах 💋 зернята граната 💋 листя розмарину 💋 цукор 💋 оцет 💋 сіль 💋 перець.

Варене м'ясо та яйця порізати на кубики. Цибулю порізати на півкільця і потримати 10-15 хв. у маринаді: гаряча вода, 1/2 ч.л. солі, 1/2 ч.л. цукру, 1 ч.л. оцту. Сир натерти на дрібній тертці. 🥝 Ківі дрібно порізати.

Тарілку трошки змастити майонезом і викладати підготовлені продукти шарами в такій послідовності: м'ясо, французька гірчиця, маринована цибуля, майонез, консервована кукурудза, майонез, яйця, майонез, твердий сир, ківі.

Готовий салат оздобити зернятами граната і гілочками розмарину.

СЕКРЕТ збираючи цей салат, використовувайте кільце для складання торта або роз'ємну форму для випічки.


"ТИГРИК"

💋250 г вареного курячого м'яса 💋2 цибулини 💋2 середні морквини 💋2 варені яйця 💋150 г плавленого сиру 💋100 г чорносливу 💋250 г майонезу 💋3 ст.л. оцту 💋олія 💋сіль 💋 перець.

Цибулю обібрати, порізати на кільця і замаринувати в оцті. Варене куряче м'ясо нарізати соломкою. Варені яйця та плавлений сир натерти на середній     тертці Часник вичавити через прес. Моркву почистити, натерти, обсмажити на олії до готовності, посолити та поперчити, додати подрібнений часник. Чорнослив залити гарячою водою на 30 хв., обсушити, нарізати соломкою. Викласти салат шарами, змушуючи майонезом: цибуля, м'ясо, яйця, сир,

🥕 морква. Чорнослив викласти зверху на салат.

СЕКРЕТ м'ясо можна взяти вуджене або замінити ковбасою.


ЗАМІСТЬ "ШУБИ"

💋2 філе 💋1 яблуко 💋 4-5 невеликих буряків 💋2 картоеплинли 💋1/2 банки консервованого горошку 💋1 невелика цибулина 💋2 мариновані огірки 💋 майонез 💋 перець 💋 цукор 💋сіль 💋 яблучниммй оцет 💋 зелень петрушки.

Буряк і картоплю зварити в 

 воді в кожушку до м'якості. Почистити. Буряк натерти на грубій тертці, а картоплю порізати на кубики. З буряка вичавити зайвий сік, додати дрібно нарізану цибулю і приправити сіллю, перцем, цукором і яблучним оцтом. Яблуко та огірки порізати на кубики, а оселедець - на подовгуваті шматочки. У мисці змішати картоплю, огірки, оселедць, січену зелень петрушки, мариновий горошок і яблуко. Заправити майонезом, поперчити та перемішати. На тарілку по черзі викласти цю масу та буряк. Перед тим як подавати, прикрасити петрушкою.

СЕКРЕТ до буряка з приправами та цибулею можна додати трохи оливкової олії.


З АНАНАСА І КУРКИ ПО-НОВОМУ

💋100 г рису 💋500 г вареного курячого філе 💋1 б. кукурудзи 💋 1 б. анасів шматочками 💋3 ст.л.насіння сонишнику  💋 майонез 💋 сіль 💋 перець 💋 зелень петрушки.

Холодне куряче філе наріжте кубиками. Рис зваріть у подсоленій воді й дайте охолонути. Обсмажте насіння соняшнику на сухій сковороді. Злийте рідину з кукурудзи та ананаса. У мисці з'єднайте нарізану курятину, ананас, кукурудзу, рис, насіння соняшнику. Заправте майонезом, сіллю і додайте подрібнену зелень петрушки і ретельно перемішайте.

СЕКРЕТ поставте салат на 1 год. у холодильник, щоб смаки об'єдналися, а тоді подавайте.


"НАПОЛЕОН"

💋1 уп. готових коржів для торта "Наполеон" 💋1 б. сардин або тунця в олії 💋4 яйця 💋200-300 г твердого сиру 💋 цибулина 💋 майонез 💋зелена цибуля 💋 помідор.

Рибу розім'яти виделкою, додати посічену цибулину й трошки майонезу. Яйця зварити і натерти на тертці, додати трохи майонезу, сир теж натерти і додати майонез. Коржі розрізати навпіл, щоб зробити дві тарілки салату. 

Змастити тарілку майонезом, покласти один корж, змастити його трошки  майонезом і покласти начинку з риби, тоді наступний корж, змастити яєчною масою, знову корж, змастити масою із сиру та накрити останнім коржем. Зверху змастити майонезом, прикрасити зеленню і помідором.

СЕКРЕТ з рибної консерви злити олію.


З ОСЕЛЕДЦЯ

💋6 філе соленого оселедця 💋 4 варених яйця 💋 яблуко 💋 2 мариновані огірки 💋 1/2 скл. консервованого зеленого горошку 💋3/4 скл. консервованої кукурудзи 💋 майонез 💋 сіль 💋 перець.

Філе оселедця промити від солоного розколу під проточною холодною водою і замочити на декілька годин у холодній воді. Потім обсушити й нарізати смужками. Додати нарізані кубиками яйця, кукурудзу і консервований горошок. Почистити яблуко, вирізати насіннєве гніздо й нарізати кубиками 1 на 2 см. Також додати в миску. Огірки нарізати також ж   кубиками, як і яблуко. Додати в салат майонез і перець. Акуратно перемішати.

СЕКРЕТ у 🥗 салат можна додати нарізний кубиками консервований ананас.


"ШУБА" ІЗ МОРСЬКОЇ КАПУСТОЮ ТА ДОМАШНІМ СОУСОМ

💋один середній буряк 💋варена морквина 💋2 невеликі варені картоплини 💋 маленька цибулина 💋 250 г маринованої морської капусти.

Соус: 50 г борошна 💋 400 мл води 💋200 мл олії 💋2 ст.л. гірчиці (не міцної) сіль 💋 чорний мелений перець.

Спершу робимо соус: воду закип'ятити й охолодити. Борошно всипати в каструльку з  товстим  дном і підсмажити до золотистого кольору. Влити 50 мл олії та перемішати. Прогрівати ще 5 хв., зняти з вогню і злегка та остудити. Поступово влити в борошно ледь охолоджену воду, помішуючи лопаткою, щоб не було грудочок. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 5 хв., має загуснути й булькати. Охолодити суміш у холодильнику впродовж кількох годин. Потім збити блендером, тонкою цівкою влити олію, додати гірчицю, сіль та перець та ще раз збити. Зберігати в холодильнику.

Робимо салат: перший шар - морська капуста, змастити соусом, зверху натертий на грубій теорія буряк, знову соус, потім натерта морква, змастити соусом, порізана цибуля, терта картопля.

СЕКРЕТ зверху можна натерти варене яйце або плавлений сир.

Комментариев нет:

Отправить комментарий