пятница, 19 апреля 2024 г.

Если А що на гаряче? 1 стор.


.
ІКРА З ПЕЧЕНОГО БУРЯКА
💋3-4 буряки 💋 цибулина 💋 морквина 💋 1 ст.л. томатної пасти 💋 цукор 💋 сіль і лимонний сік за смаком 💋щіпка суміші мелених перців 💋1-2 зубчики часнику 💋 50-100 мл води.
Буряк помийте, загорніть у фольгу. Печіть до готовності при температурі 180 градусів приблизно 40-60 хв. Остудіть і обберіть. Цибулю наріжте кубиками, моркву потріть на тертці. Обсмажте овочі на олії до золотистого кольору. Додайте тертий на тертці з великими вічками буряк. А також подрібнений часник, цукор, сіль, суміш мелених перців і лимонний сік. Тушкуйте овочі, помішуючи, 2-3 хв., влийте воду з томатною пастою. Потушкуйте все разом до випаровування рідини приблизно 3 хв.
СЕКРЕТ така ікра з печеного буряка смачна як холодна, так і гаряча.

  
ТУШКОВАНА КАПУСТА ІЗ ГОРОХОМ
💋1,2 квашеної капусти 💋 лавровий лист 💋 2 горошини духмяного перцю 💋2 чорного перцю 💋 0,5 кг сушеного гороху 💋 цибулина 💋 олія 💋 сіль 💋 перець 💋 борошно.
Горох помити й залити водою. Замочити на 12 годин. Потім зварити у підсоленій воді до м'якості. Після варіння горох відцідити, а воду не виливати.
Квашену капусту ретельно промити, покласти у велику каструлю, залити холодною водою, додати горошини духмяного та чорного перців, лавровий лист, тушкувати під кришкою до готовності. Після варіння капусту відцідити, остудити й, за необхідності, дрібно порізати.
У великій каструлі нагріти олію і підсмажити цибулю, нарізану кубиками. Додати капусту, обсмажити разом, а потім додати варений горох, перемішати, залити водою, що зцідили з гороху, і тушкувати під кришкою, час до часу помішуючи й доливати воду, 30 - 45 хв. Посолити і поперчити за смаком.
СЕКРЕТ найкраще брати колотий горох, якщо ж у вас цілий, то після варіння варто розімнути товкачем.
якщо капуста дуже кисла, під час варіння можна воду злити й залити свіжою.

КВАШЕНА КАПУСТА З ГРИБАМИ ТА ЖУРАВЛИНОЮ
💋500 г квашеної капусти 💋 цибулина 💋 1/2 скл. сушеної журавлини 💋жменя сушених грибів 💋 1 ст.л. кмину 💋 олія.
Гриби замочити на декілька годин, зварити у підсоленій воді. Вийняти (рідину не виливати), порізати.
Капусту промити й відтиснути від рідини. На пательні на олії підсмажити нарізану кубиками цибулю,. додати кмин, потім капусту, приправити сіллю, перцем, влити трохи грибного відвару й тушкувати 30 хв., помішуючи. Додати порізані гриби й журавлину, тушкувати ще 10 хв.
СЕКРЕТ якщо капуста дуже кисла, то її варто попередньо варити.

ЛАЗАНЬЯ ДЛЯ ДІАБЕТИКІВ
"Замість пластин із борошна у цій лазаньї використані листки капусти. Її варто приготувати не тільки тим, хто має підвищений рівень глюкози, а й усім, хто дбає про здоров'я"
💋800 г курятини або індички 💋головка пекінської капусти 💋велика цибулина 💋200 г твердого сиру 💋2 яйця 💋100 мл сметани 💋сіль 💋перець 💋солодка паприка 💋куркума.
Продовгувату форму вистелити листям пекінки. Натерти сир на терці з великими вічками. М'ясо перемолоти разом з цибулею, посолити, поперчити, приправити паприкою і куркумою. На листя пекінки викласти частину фаршу, розмастити, посипати сиром і викласти листя капусти, знову фарш, тертий сир, листя. Останній шар полити яйцями,збитими зі сметаною, і посипати рештою сиру. Пекти у духолвці 1 год. при температурі 180 градусів.
СЕКРЕТ До форшу можна додати томатний сік.

Комментариев нет:

Отправить комментарий