воскресенье, 10 марта 2024 г.

Апетитні закуски

 ОСЕЛЕДЕЦЬ В МЕДОВО-ОВОЧЕВОМУ СОУСІ

💋500г філе соленого оселедця 💋2 цибулини 💋 великий солодкий перець 💋велика морквина 💋200г томатної пасти 💋2-3ст.л. гострого кетчупу 💋3ст.л. 🍯  меду 💋2-3ст.л. винного оцту 💋2ст.л. олії 3/4 скл. води 💋 сіль 💋 перець.

Оселедець залити холодною водою і замочувати на декілька годин, змінюючи двічі воду. Вийняти рибу й обсушити.

Цибулю обібрати і нарізати півкільцями, викласти на ситечко і ошпарити окропом. Залишити стекти. Тим часом почистити моркву й нарізати кубиками. Із перцю видалити насіння і нарізати соломкою.

У сковороді розігріти олію, додати моркву й обсмажувати її 2-3 хв. на середньому вогні, часто помішуючи. Потім додати цибулю і перець, смажити ще 5 хв., часто помішуючи. За чергою додати томатна пасту, кетчуп, оцет і мед. Овочі залити водою і тушкувати до готовності (приблизно 5-10 хв.). Наприкінці приправити сіллю і перцем. Зняти овочі з вогню і дати цохолонути.

Нарізати оселедець кубиками 1 см. Додати до охолоджених овочів. Поставити у холодильник на декілька годин.

СЕКРЕТ 

💋 оскільки оселедець можна купити з різним вмістом солі, то час замочування регулюйте на свій смак, куштуючи рибу.

💋 замість оцту можна взяти лимонний сік.


МАРИНОВАНІ "ПОТРОШКИ" ОСЕЛЕДЦЯ

💋Ікра та молочко із 4 солених оселедця (приблизно 250 г) 💋 велика цибулина 💋олія 💋1/2ч.л. меленого перцю.

Ікру та по вийміть від плівок, промийте під холодною водою. Якщо вони дуже солоні, то заповіть на 2-3 год. у холодній воді.

Влійте олію в миску або банку, додайте обібрану й дрібно цибулю, поперчіть. Ікру та Молочко поріжте на 3-4 частини і додайте в олію з цибулею. Залиште на 6 год. у холодильнику. Подавати з чорним хлібом або з вареною гарячою картоплею.

СЕКРЕТ

💋цю закуску у холодильнику можна зберігати приблизно 7 днів.

💋ікру та молочко можна дрібно порізати, а  потім розтерти з цибулею.

якщ

"ОСЕЛЕДЕЦЬ"ЗІ СМАКОМ СКУМБРІЇ

💋1кг свіжомороженої скумбрії ,💋2 ст.л. солі 💋2 ч.л. цукру 💋головка часнику 💋перець горошком 💋 лавровий лист ,💋олія.

Почистити скумбрію у підмороженому стані: зняти шкірку, відділити хребет і вибрати кісточки, розділити на філе. Змішати 2 ст.л. солі і 2 ч.л. цукру, цією сумішшю натерти рибу. Скласти шматки риби у подовгувату посудину, притиснути пресом і поставити в холодильник на 3 дні дозрівати. Тоді головку часнику почистити й порізати дрібно. Філе риби порізати на шматочки і перекласти шарами, чергуючи рибу й часник, перекладаючи лавровим листям і горошинами перцю. За бажанням зверху полити олією, через 2 дні можна їсти.

СЕКРЕТ 💋тушки скумбрії вибирати середнього розміру.


ТЕРИН З ЛОСОСЯ

💋150 г вершкового крему-сиру 💋💯 100 г тонких скибочок етичного або солоного лосося 💋1/4 авокадо 4-6 сушених 🍅 помідорів 💋дрібно поміченого свіжого кропу 💋1/4 лимона 💋олія 💋сіль 💋перець

Авокадо нарізати кубиками, скропити лимонним соком. Сушені помідори нарізати кубиками, додати до сиру разом із авокадо та кропом, приправити сіллю і перцем, вирмішати.

Миску встелити харчової плівкою, змастити її олією. На плівку викласти шматочки лосося, щоб заходили один на одного і звисали за краї миски, вкривши усю площу. На лосось викласти сирну начинку, розгледіти ложкою, загорнути краї лосося всередину, накрити фольгою і досить щільно притиснути. Покласти зверху невелику тарілку потрібного розміру. Поставити в холодильник на ніч. Перед подачею вийняти з миски разом із плівкою, обережно перевернути догори дном, зняти плівку. Прикрасити кропом і нарізати дуже гострим ножем на тонкі шматочки.

СЕКРЕТ 💋 авокадо можна замінити свіжим огірком. 💋 замість миски можна взяти посудину іншої форми.


ХОЛОДЕЦЬ "РУБІНОВІ ВОГНІ"

💋 куряче філе 💋 куряча четвертинка 💋 зернятка половини граната 💋0,5 банки консервованої кукурудзи 💋2 ст.л. желатину 💋 цибулина 💋 морквина 💋зелень петрушки 💋1-2 зубчики часнику 💋2 лаврові листки 💋3 горошини духмяного перцю 💋5 горошин чорного перцю 💋сіль 💋чорний мелений перець.

Промите куряче філе та четвертинку покласти в каструлю, додати почищену цибулину, морквину та зубчик часнику. Залити водою, посолити та варити на середньому вогні. Через 15 хв. додати лавровий лист, чорний та духмяний перець горошком. Продовжувати варити 20 хв. М'ясо вийняти, охолодити та відділити від кісток, нарізати невеликими шматочками. Бульйон процідити й додати до нього желатин, розмішати й поставити бульйон на вогонь до повного розчинення желатину. На дно силіконові формочки насипати зернятка граната, потім по краю викласти листочки петрушки або кропу, додати трохи кукурудзи, а також куряче м'ясо. Залити бульоном і поставити в холодильник до повного застигання, бажано на ніч 

СЕКРЕТ перед подачею занурити формочки в гарячу воду на декілька секунд і перевернути на тарілку.


МЛИНЦЕВІ РУЛЕТИКИ ІЗ СЬОМГОЮ


Тісто на млинці: 💋3 ст.л. борошна 💋яйце 💋2 ст.л.олії 💋80 мл соку буряка 

💋сіль.

Начинка: 150 г вершкового сиру 💋1 ч.л.тертого хрону 💋2 ст.л. сметани 💋150 г солоної сьомги 💋листя салату 💋 перець лимонний - за смаком.

Збити яйце зі сіллю, всипати борошно, влити сік буряка і  перемішати до однорідності. Додати олію і знову перемішати.  Смажити млинці на сковородці на олії з обох боків.

Для начинки змішати сир з перцем, хроном та сіллю. На кожен млинець намастити рівномірно начинку та вирівняти її. На один край млинця викласти листя салату, які також змастити начинкою, а зверху покласти сьомгу. Млинці згорнути рулетиками та покласти в холодильник десь на пів години, попередньо загорнувши в харчову плівку.

СЕКРЕТ перед подачею зняти плівку, нарізати млинці шматочками, прикрасити червоною ікрою  зеленню.

Комментариев нет:

Отправить комментарий