понедельник, 28 апреля 2025 г.

Десерт з 2-х інгредієнтів за копійки, а смак, як на мільйон

 

  • сир — 600 г;
  • желе (різнокольорове) — 3 уп. по 80 г;
  • вода — 600 мл. (по 200 мл. гарячої води на кожну порцію).

Спосіб приготування

У трьох окремих мисках розчинити кожне желе у 200 мл. гарячої води, добре перемішати до повного розчинення.У глибоку миску покласти 200 г сиру, влити перше желе й перебити все блендером до однорідної маси. Перелити у силіконову форму й поставити в холодильник на 30 хвилин.

Повторити ті ж дії з другим і третім видами желе, кожного разу викладаючи новий шар після застигання попереднього.

Коли всі шари готові, залишити десерт у холодильнику ще на 2 години. Обережно дістати з форми, нарізати пропорційно та подавати.

Як зберігати зелень в контейнері

 Багато хто думає, що зберігати зелень в банці - найкращий варіант. Однак якщо ви хочете дізнатися, як зберегти зелень свіжою без заморозки - лайфхак дуже простий, вам знадобиться не банка, а великий пластиковий контейнер з кришкою.

Варто враховувати, що контейнер повинен бути з засувками, так він буде закриватися максимально щільно. Для початку вам варто промити всю зелень, яку ви збираєтеся зберігати в холодильнику.

Уважно огляньте всі листочки і стеблинки, на них не повинні залишитися шматочки бруду і смітинок. Після того, як ви ретельно вимили кріп або петрушку, розділіть зелень на пучки, які потрібно зав'язати звичайною ниткою. Все пожовклі листочки і залишки коренів краще обрізати або відірвати. 

Після цього акуратно покладіть пучки в контейнер. Важливо враховувати, що зелені там не повинно бути "тісно". Не потрібно "утрамбовувати" пучки і здавлювати їх силою. Коли зелень покладена, залийте її чистою прохолодною водою, вона повинна покрити всі листочки і бути вище пучків.

Після цього контейнер закрийте кришкою і приберіть в холодильник. Потім почекайте 2-3 години, за цей час зелень встигне насититися водою. Після цього повністю злийте всю рідину. Зберігання зелені в скляній банці має на увазі, що кріп або петрушка будуть перебувати у воді завжди, а лайфхак про те, як зберегти зелень в контейнері, полягає в зворотному.

среда, 16 апреля 2025 г.

Закуска-намазка з оселедцем


Закуска-намазка з оселедцем. Це чудова закуска лічені хвилини. Може доповнити святковий стіл, повсякденного сніданку.

Інгредієнти:

масло вершкове -200 г

оселедець солона - 150 г

гірчиця - 1/2 ч.л.

сік лимона - 2 ст.л

Приготування:

Оселедець солоний помиємо і відокремимо філе, нарізати кубиками.


У миску кладемо м'яке вершкове масло кімнатної  температури, додаємо половину чайної ложки гірчиці і перемішати, додаємо 2 ст. л. соку лимону.