пятница, 19 июля 2024 г.

А ЩО НА ГАРЯЧЕ? стр. 2

 

СМАЖЕНИЙ ЯЛОВОЧИЙ МОЗОК

500г яловичого мозку ῀1 ч.л. тертої лимонної цедри ῀2 ч.л. винного оцету ῀зелень ῀паприка ῀сіль ῀перець ῀зубчик часнику ῀олія ῀2 яйця ῀панірувальні сухарі або борошно.

Яловичий мозок почистить від плівки і покладіть  у миску. Залийте холодною водою, влийте винний оцет СМАЖЕНИЙ і залешить  на 30 хв. За цей час із нього вийде кров.

В іншу миску налийте олію і додайте подрібнений часник, паприку, цедру, зелень, сіль та перець, ретельно перемішайте.

Мозок вийміть з води, обсушить паперовим рушником і поріжте на шматочки, як волоський горіх, додайте у миску з маринадом, перемішайте та залишить у холодильнику на 24 години.

Збийте яйця, додайте борошно або сухарі, перемішайте. Мозок перекладіть з маринаду в кляр і обережно перемішайте. У сковороду влийте олію  і розігрійте на середньому вогні. Підготовлені шматочки мозку обсмажуйте з двох боків 3-4 хв. на середньому вогні.

СЕКРЕТ підсмажені шматки мозку перекладіть на паперові серветки, щоб забрати зайву олію.

 

КАЧАЧІ НІЖКИ В АПЕЛЬСИНОВОМУ  COУСІ З КАПУСТОЮ

качачі ніжки 2 скл. Апельсинового соку 2 ст.л. меду 50 мл червоного сухого вина пів головки червоної капусти олія сіль перець.

Капусту дрібно посічіть, викладіть у широку каструлю, залийте апельсиновим соком, додайте мед і вино. Поставте капусту на невеликий газ і тушкувайте під покришкою посоліть і поперчіть. Качачі ніжки помийте і наріжте на шкірі ножом сітку. Обсмажте  на сковороді до румяності з двох боків на олії. Перекладіть ніжки на капусту в каструлі і тушкуйте разом приблизно 1 год., доки мясо не стане мяким. Приправте до смаку.

СЕКРЕТ подавайте страву гарячою, виклавши ніжки на капусту.

 

КУРЯЧІ ГОМІЛКИ НА ХЛІБНІЙ ПОДУШЦІ

1 кг курячих гомілок 3-4 цибулини сіль суміш мелених перців 1 ч.л. гострої гірчиці домашній білий хліб.

Цибулю наріжте півкільцями, додайте сіль і суміш мелених перців з гірчицею, ретельно примніть руками, щоб виділився сік. Замаринуйте курячі гомілки в цибулі, залишивши на 2 год, або на ніч. На деко застелить шар фольги, покладіть шматочки білого хліба, зверху – гомілки з цибулею. Запікайте в  духовці при температурі 180 градусів близько 60 хв.

СЕКРЕТ подавайте з маринованим виноградом або оливками.

 

ІМБИРНА СВИНИНА ІЗ САКЕ

Страва саме для холодного зимового дня – зігріє, бо з імбиром та горілкою.

400 г ошийка 1 ст.л. саке (японська рисова горілка) 1 ст.л. тертого імбиру 3 ст.л. соєвого соусу 2-3 зубчики часнику 2 ч.л. коричневого цукру 2 ст.л. яблучного оцту маленька головка капусти сіль.

Спершу – соус маринад: змішуємо у мисці соєвий соус, тертий імбир, чавлений часник, саке, цукор і яблучний оцет. Свинину ріжемо тонкими смужками і кладемо в целофановий пакет. Поливаємо соусом – маринадом і щільно завязуємо, щоб не проходило повітря. Кладемо на годину до холодильника. Капусту шаткуємо і мнемо із сіллю. Викладаємо капусту на деко, зверху свинину і ставимо в духовку на 30 хв. при температурі 180 градусів.

СЕКРЕТ замість саке можна взяти звичайну горілку.             

 

ЯЛОВИЧИНА В ЛИМОННОМУ СОУСІ

Лимон варто додавати не тільки до чаю. Вітамін С нас убереже від застуди, а мясо з цитриною буде ніжнішим та ароматнішим.

700г яловичої вирізки 1 великий лимон 1 ст.л. соєвого соусу 5 ст.л. крохмалю 1 ст.л. цукру 1 пучок зеленої цибулі ῀зубчик часнику ῀4 ст.л. оливкової олії ῀сіль ῀перець.

Яловичину порізати на шматки завтовшки 1 см, потім можем – на смужки. Влити до яловичини соєвий соус, перемішати. Всипати 4 ст.л. крохмалю, знову перемішати, щоб шматочки м’яса були повністю покриті крохмалем. Зелену цибулю порізати на шматочки по 3 см. Часник  подрібнити. 3 лимона натерти цедру, з м’якуша відтиснути сік. Розігріти олію. Порціями обсмажити м’ясо. Обсмажити зелену цибулю і часник, можна в тій самій сковороді. Додати до цибулі мясо, цедру і сік лимона, цукор. 1 ст.л. крохмалю, що залишились, розвести в 1,5 ст.л. води. Влити розведений крохмаль до мяса. Ретельно перемішати і кипятити 2 хв.

СЕКРЕТ лимон попередньо ретельно помити й ошпарити окропом.

 

СВИНИНА З АЙВОЮ

500г свинячої виразки 500г айви 3 ст.л. олії спеції до м’яса ῀100 мл вина ῀сіль ῀перець.

Мясо порізати на шматочки, посипати сіллю, перцем, спеціями і залишити в холодильнику на декілька годин або й на добу. В казанку розігріти олію, викласти мясо і тушкувати під покришкою на маленькому вогні 1 год. Влити вино і тушкувати ще 20 хв.

Айву розрізати на четвертинки, почистити від серцевини, додати до мяса і готувати ще пів години.

СЕКРЕТ подавати гарячим, можна з гарніром з гречки чи картоплі.

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий