СМАЖЕНИЙ ЯЛОВОЧИЙ МОЗОК
῀500г яловичого мозку ῀1 ч.л. тертої лимонної цедри ῀2 ч.л. винного
оцету ῀зелень ῀паприка ῀сіль ῀перець ῀зубчик часнику ῀олія ῀2 яйця ῀панірувальні
сухарі або борошно.
Яловичий мозок почистить від плівки і покладіть у миску. Залийте холодною водою, влийте
винний оцет СМАЖЕНИЙ і залешить на 30 хв. За цей час із нього вийде кров.
В іншу миску налийте олію і додайте подрібнений часник,
паприку, цедру, зелень, сіль та перець, ретельно перемішайте.
Мозок вийміть з води, обсушить паперовим рушником і
поріжте на шматочки, як волоський горіх, додайте у миску з маринадом,
перемішайте та залишить у холодильнику на 24 години.
Збийте яйця, додайте борошно або сухарі, перемішайте.
Мозок перекладіть з маринаду в кляр і обережно перемішайте. У сковороду влийте
олію і розігрійте на середньому вогні. Підготовлені
шматочки мозку обсмажуйте з двох боків 3-4 хв. на середньому вогні.
СЕКРЕТ підсмажені шматки мозку перекладіть на паперові
серветки, щоб забрати зайву олію.
КАЧАЧІ НІЖКИ В АПЕЛЬСИНОВОМУ COУСІ З КАПУСТОЮ
῀качачі ніжки ῀2 скл. Апельсинового соку ῀2 ст.л. меду ῀50 мл червоного сухого вина ῀пів головки червоної капусти ῀олія ῀сіль ῀перець.
Капусту дрібно
посічіть, викладіть у широку каструлю, залийте апельсиновим соком, додайте мед
і вино. Поставте капусту на невеликий газ і тушкувайте під покришкою посоліть і
поперчіть. Качачі ніжки помийте і наріжте на шкірі ножом сітку. Обсмажте на сковороді до рум’яності з двох боків на олії. Перекладіть ніжки на
капусту в каструлі і тушкуйте разом приблизно 1 год., доки м’ясо не стане м’яким. Приправте до смаку.
СЕКРЕТ подавайте
страву гарячою, виклавши ніжки на капусту.
КУРЯЧІ ГОМІЛКИ НА
ХЛІБНІЙ ПОДУШЦІ
῀1 кг курячих гомілок ῀3-4 цибулини ῀сіль ῀суміш мелених перців ῀1 ч.л. гострої гірчиці ῀домашній білий хліб.
Цибулю наріжте
півкільцями, додайте сіль і суміш мелених перців з гірчицею, ретельно примніть
руками, щоб виділився сік. Замаринуйте курячі гомілки в цибулі, залишивши на 2
год, або на ніч. На деко застелить шар фольги, покладіть шматочки білого хліба,
зверху – гомілки з цибулею. Запікайте в
духовці при температурі 180 градусів близько 60 хв.
СЕКРЕТ подавайте
з маринованим виноградом або оливками.
ІМБИРНА СВИНИНА
ІЗ САКЕ
“Страва саме для
холодного зимового дня – зігріє, бо з імбиром та горілкою”.
῀400 г ошийка ῀1 ст.л. саке (японська рисова горілка) ῀1 ст.л. тертого імбиру ῀3 ст.л. соєвого соусу ῀2-3 зубчики часнику ῀2 ч.л. коричневого цукру ῀2 ст.л. яблучного оцту ῀маленька головка капусти ῀сіль.
Спершу – соус
маринад: змішуємо у мисці соєвий соус, тертий імбир, чавлений часник, саке,
цукор і яблучний оцет. Свинину ріжемо тонкими смужками і кладемо в целофановий
пакет. Поливаємо соусом – маринадом і щільно зав’язуємо, щоб не проходило повітря. Кладемо на
годину до холодильника. Капусту шаткуємо і мнемо із сіллю. Викладаємо капусту
на деко, зверху свинину і ставимо в духовку на 30 хв. при температурі 180
градусів.
СЕКРЕТ замість
саке можна взяти звичайну горілку.
ЯЛОВИЧИНА В
ЛИМОННОМУ СОУСІ
“Лимон варто
додавати не тільки до чаю. Вітамін С нас убереже від застуди, а м’ясо з цитриною буде ніжнішим та
ароматнішим”.
῀700г яловичої вирізки ῀1 великий лимон ῀1 ст.л. соєвого соусу ῀5 ст.л. крохмалю ῀1 ст.л. цукру ῀1 пучок зеленої цибулі ῀зубчик часнику ῀4 ст.л. оливкової олії ῀сіль ῀перець.
Яловичину
порізати на шматки завтовшки 1 см, потім можем – на смужки. Влити до яловичини
соєвий соус, перемішати. Всипати 4 ст.л. крохмалю, знову перемішати, щоб шматочки
м’яса були повністю покриті крохмалем. Зелену цибулю порізати на шматочки по 3
см. Часник подрібнити. 3 лимона натерти
цедру, з м’якуша відтиснути сік. Розігріти олію. Порціями обсмажити м’ясо.
Обсмажити зелену цибулю і часник, можна в тій самій сковороді. Додати до цибулі
м’ясо, цедру і сік лимона,
цукор. 1 ст.л. крохмалю, що залишились, розвести в 1,5 ст.л. води. Влити
розведений крохмаль до м’яса.
Ретельно перемішати і кип’ятити
2 хв.
СЕКРЕТ лимон
попередньо ретельно помити й ошпарити окропом.
СВИНИНА З АЙВОЮ
῀500г свинячої виразки ῀500г айви ῀3 ст.л. олії ῀спеції до м’яса ῀100
мл вина ῀сіль ῀перець.
М’ясо порізати на шматочки, посипати сіллю,
перцем, спеціями і залишити в холодильнику на декілька годин або й на добу. В
казанку розігріти олію, викласти м’ясо і тушкувати під покришкою на маленькому вогні 1 год. Влити вино і
тушкувати ще 20 хв.
Айву розрізати на
четвертинки, почистити від серцевини, додати до м‘яса і готувати ще пів години.
СЕКРЕТ подавати
гарячим, можна з гарніром з гречки чи картоплі.
Комментариев нет:
Отправить комментарий