воскресенье, 8 сентября 2024 г.

Фарширований перець

 🌶️🥕🍅

Сезон фаршированого перцю у розпалі. У вересні чи не з кожного вікна пахне перчиком. Спробуйте приготувати за цим рецептом, вам сподобається.

Подробиці

Інгредієнти на 12 штук:

600 г фаршу на смак

1 склянка рису

1 цибулина

1 морквина

сіль

перець

Соус:

1 цибулина

1 морквина

1 л томатного соку

Приготування:

Відваріть рис, а тим часом почистьте цибулю й моркву. натріть, наріжте та обсмажте. Підготуйте начинку: змішайте всі інгредієнти посоліть та поперчіть, перемішайте і зафаршируйте перці.

Складіть у велику посудину. Для заливки: обсмажте цибулю й моркву, залийте томатним соком, посоліть, поперчіть, додайте цукру на смак та протушкуйте 10 хвилин.

Залийте соусом перець, додайте лавровий листочок та тушкуйте на маленькому вогні протягом 1,5 години. Страва готова. Подавайте зі сметаною. Смачного!

среда, 4 сентября 2024 г.

Аджика

 Існує безліч рецептів аджики. Пропонуємо карпатський рецепт пікантної заготовки на зиму з помідорів і перцю, яка приємно здивує вас оригінальним смаком.

Вам знадобиться: 

помідори 5 кг;

перець болгарський 1 кг;

цибуля 1 кг

морква 1 кг;

яблука кислі 1 кг;

часник 300 г;

перець гострий 3 4 шт;

сіль 120 г;

цукор 200 г;

олія 300 мл;

оцет 30 мл.

Спосіб приготування

Помідори нарізати та пропустити через м'ясорубку. Потім перемолоти моркву. 

Перемолоти цибулю та солодкий перець. Також потрібно перемолоти яблука без шкірки, вони повинні бути з кислим смаком. Овочі перемішати, ставимо на вогонь.  

Варити овочі протягом 1,5 години. Потім додати цукор, сіль та соняшникову олію. Варити ще 30 хвилин, періодично помішувати. 

Перемолоти часник та гострий перець. Додати до аджики за 15 хвилин до готовності аджики. В кінці додати оцет та варити ще 5 хвилин. 

Розливаємо аджику в стерилізовані банки та закриваємо. 


понедельник, 2 сентября 2024 г.

Квашені помідори

Існує безліч рецептів аджики. Пропонуємо карпатський рецепт пікантної заготовки на зиму з помідорів і перцю, яка приємно здивує вас оригінальним смаком.



Вам знадобиться: 


помідори 5 кг;

перець болгарський 1 кг;

цибуля 1 кг

морква 1 кг;

яблука кислі 1 кг;

часник 300 г;

перець гострий 3 4 шт;

сіль 120 г;

цукор 200 г;

олія 300 мл;

оцет 30 мл.

Спосіб приготування


Помідори нарізати та пропустити через м'ясорубку. Потім перемолоти моркву. 


Перемолоти цибулю та солодкий перець. Також потрібно перемолоти яблука без шкірки, вони повинні бути з кислим смаком. Овочі перемішати, ставимо на вогонь.  


Варити овочі протягом 1,5 години. Потім додати цукор, сіль та соняшникову олію. Варити ще 30 хвилин, періодично помішувати. 


Перемолоти часник та гострий перець. Додати до аджики за 15 хвилин до готовності аджики. В кінці додати оцет та варити ще 5 хвилин. 


Розливаємо аджику в стерилізовані банки та закриваємо.

пятница, 19 июля 2024 г.

А ЩО НА ГАРЯЧЕ? стр. 2

 

СМАЖЕНИЙ ЯЛОВОЧИЙ МОЗОК

500г яловичого мозку ῀1 ч.л. тертої лимонної цедри ῀2 ч.л. винного оцету ῀зелень ῀паприка ῀сіль ῀перець ῀зубчик часнику ῀олія ῀2 яйця ῀панірувальні сухарі або борошно.

Яловичий мозок почистить від плівки і покладіть  у миску. Залийте холодною водою, влийте винний оцет СМАЖЕНИЙ і залешить  на 30 хв. За цей час із нього вийде кров.

В іншу миску налийте олію і додайте подрібнений часник, паприку, цедру, зелень, сіль та перець, ретельно перемішайте.

Мозок вийміть з води, обсушить паперовим рушником і поріжте на шматочки, як волоський горіх, додайте у миску з маринадом, перемішайте та залишить у холодильнику на 24 години.

Збийте яйця, додайте борошно або сухарі, перемішайте. Мозок перекладіть з маринаду в кляр і обережно перемішайте. У сковороду влийте олію  і розігрійте на середньому вогні. Підготовлені шматочки мозку обсмажуйте з двох боків 3-4 хв. на середньому вогні.

СЕКРЕТ підсмажені шматки мозку перекладіть на паперові серветки, щоб забрати зайву олію.

 

КАЧАЧІ НІЖКИ В АПЕЛЬСИНОВОМУ  COУСІ З КАПУСТОЮ

качачі ніжки 2 скл. Апельсинового соку 2 ст.л. меду 50 мл червоного сухого вина пів головки червоної капусти олія сіль перець.

Капусту дрібно посічіть, викладіть у широку каструлю, залийте апельсиновим соком, додайте мед і вино. Поставте капусту на невеликий газ і тушкувайте під покришкою посоліть і поперчіть. Качачі ніжки помийте і наріжте на шкірі ножом сітку. Обсмажте  на сковороді до румяності з двох боків на олії. Перекладіть ніжки на капусту в каструлі і тушкуйте разом приблизно 1 год., доки мясо не стане мяким. Приправте до смаку.

СЕКРЕТ подавайте страву гарячою, виклавши ніжки на капусту.

 

КУРЯЧІ ГОМІЛКИ НА ХЛІБНІЙ ПОДУШЦІ

1 кг курячих гомілок 3-4 цибулини сіль суміш мелених перців 1 ч.л. гострої гірчиці домашній білий хліб.

Цибулю наріжте півкільцями, додайте сіль і суміш мелених перців з гірчицею, ретельно примніть руками, щоб виділився сік. Замаринуйте курячі гомілки в цибулі, залишивши на 2 год, або на ніч. На деко застелить шар фольги, покладіть шматочки білого хліба, зверху – гомілки з цибулею. Запікайте в  духовці при температурі 180 градусів близько 60 хв.

СЕКРЕТ подавайте з маринованим виноградом або оливками.

 

ІМБИРНА СВИНИНА ІЗ САКЕ

Страва саме для холодного зимового дня – зігріє, бо з імбиром та горілкою.

400 г ошийка 1 ст.л. саке (японська рисова горілка) 1 ст.л. тертого імбиру 3 ст.л. соєвого соусу 2-3 зубчики часнику 2 ч.л. коричневого цукру 2 ст.л. яблучного оцту маленька головка капусти сіль.

Спершу – соус маринад: змішуємо у мисці соєвий соус, тертий імбир, чавлений часник, саке, цукор і яблучний оцет. Свинину ріжемо тонкими смужками і кладемо в целофановий пакет. Поливаємо соусом – маринадом і щільно завязуємо, щоб не проходило повітря. Кладемо на годину до холодильника. Капусту шаткуємо і мнемо із сіллю. Викладаємо капусту на деко, зверху свинину і ставимо в духовку на 30 хв. при температурі 180 градусів.

СЕКРЕТ замість саке можна взяти звичайну горілку.             

 

ЯЛОВИЧИНА В ЛИМОННОМУ СОУСІ

Лимон варто додавати не тільки до чаю. Вітамін С нас убереже від застуди, а мясо з цитриною буде ніжнішим та ароматнішим.

700г яловичої вирізки 1 великий лимон 1 ст.л. соєвого соусу 5 ст.л. крохмалю 1 ст.л. цукру 1 пучок зеленої цибулі ῀зубчик часнику ῀4 ст.л. оливкової олії ῀сіль ῀перець.

Яловичину порізати на шматки завтовшки 1 см, потім можем – на смужки. Влити до яловичини соєвий соус, перемішати. Всипати 4 ст.л. крохмалю, знову перемішати, щоб шматочки м’яса були повністю покриті крохмалем. Зелену цибулю порізати на шматочки по 3 см. Часник  подрібнити. 3 лимона натерти цедру, з м’якуша відтиснути сік. Розігріти олію. Порціями обсмажити м’ясо. Обсмажити зелену цибулю і часник, можна в тій самій сковороді. Додати до цибулі мясо, цедру і сік лимона, цукор. 1 ст.л. крохмалю, що залишились, розвести в 1,5 ст.л. води. Влити розведений крохмаль до мяса. Ретельно перемішати і кипятити 2 хв.

СЕКРЕТ лимон попередньо ретельно помити й ошпарити окропом.

 

СВИНИНА З АЙВОЮ

500г свинячої виразки 500г айви 3 ст.л. олії спеції до м’яса ῀100 мл вина ῀сіль ῀перець.

Мясо порізати на шматочки, посипати сіллю, перцем, спеціями і залишити в холодильнику на декілька годин або й на добу. В казанку розігріти олію, викласти мясо і тушкувати під покришкою на маленькому вогні 1 год. Влити вино і тушкувати ще 20 хв.

Айву розрізати на четвертинки, почистити від серцевини, додати до мяса і готувати ще пів години.

СЕКРЕТ подавати гарячим, можна з гарніром з гречки чи картоплі.

 

 

 

 

ЯЛОВОЧИЙ МОЗОК

500г яловичого мозку ῀1 ч.л. тертої лимонної цедри ῀2 ч.л. винного оцету ῀зелень ῀паприка ῀сіль ῀перець ῀зубчик часнику ῀олія ῀2 яйця ῀панірувальні сухарі або борошно.

Яловичий мозок почистить від плівки і покладіть  у миску. Залийте холодною водою, влийте винний оцет СМАЖЕНИЙ і залешить  на 30 хв. За цей час із нього вийде кров.

В іншу миску налийте олію і додайте подрібнений часник, паприку, цедру, зелень, сіль та перець, ретельно перемішайте.

Мозок вийміть з води, обсушить паперовим рушником і поріжте на шматочки, як волоський горіх, додайте у миску з маринадом, перемішайте та залишить у холодильнику на 24 години.

Збийте яйця, додайте борошно або сухарі, перемішайте. Мозок перекладіть з маринаду в кляр і обережно перемішайте. У сковороду влийте олію  і розігрійте на середньому вогні. Підготовлені шматочки мозку обсмажуйте з двох боків 3-4 хв. на середньому вогні.

СЕКРЕТ підсмажені шматки мозку перекладіть на паперові серветки, щоб забрати зайву олію.

 

КАЧАЧІ НІЖКИ В АПЕЛЬСИНОВОМУ  COУСІ З КАПУСТОЮ

качачі ніжки 2 скл. Апельсинового соку 2 ст.л. меду 50 мл червоного сухого вина пів головки червоної капусти олія сіль перець.

Капусту дрібно посічіть, викладіть у широку каструлю, залийте апельсиновим соком, додайте мед і вино. Поставте капусту на невеликий газ і тушкувайте під покришкою посоліть і поперчіть. Качачі ніжки помийте і наріжте на шкірі ножом сітку. Обсмажте  на сковороді до румяності з двох боків на олії. Перекладіть ніжки на капусту в каструлі і тушкуйте разом приблизно 1 год., доки мясо не стане мяким. Приправте до смаку.

СЕКРЕТ подавайте страву гарячою, виклавши ніжки на капусту.

 

КУРЯЧІ ГОМІЛКИ НА ХЛІБНІЙ ПОДУШЦІ

1 кг курячих гомілок 3-4 цибулини сіль суміш мелених перців 1 ч.л. гострої гірчиці домашній білий хліб.

Цибулю наріжте півкільцями, додайте сіль і суміш мелених перців з гірчицею, ретельно примніть руками, щоб виділився сік. Замаринуйте курячі гомілки в цибулі, залишивши на 2 год, або на ніч. На деко застелить шар фольги, покладіть шматочки білого хліба, зверху – гомілки з цибулею. Запікайте в  духовці при температурі 180 градусів близько 60 хв.

СЕКРЕТ подавайте з маринованим виноградом або оливками.

 

ІМБИРНА СВИНИНА ІЗ САКЕ

Страва саме для холодного зимового дня – зігріє, бо з імбиром та горілкою.

400 г ошийка 1 ст.л. саке (японська рисова горілка) 1 ст.л. тертого імбиру 3 ст.л. соєвого соусу 2-3 зубчики часнику 2 ч.л. коричневого цукру 2 ст.л. яблучного оцту маленька головка капусти сіль.

Спершу – соус маринад: змішуємо у мисці соєвий соус, тертий імбир, чавлений часник, саке, цукор і яблучний оцет. Свинину ріжемо тонкими смужками і кладемо в целофановий пакет. Поливаємо соусом – маринадом і щільно завязуємо, щоб не проходило повітря. Кладемо на годину до холодильника. Капусту шаткуємо і мнемо із сіллю. Викладаємо капусту на деко, зверху свинину і ставимо в духовку на 30 хв. при температурі 180 градусів.

СЕКРЕТ замість саке можна взяти звичайну горілку.            

 

ЯЛОВИЧИНА В ЛИМОННОМУ СОУСІ

Лимон варто додавати не тільки до чаю. Вітамін С нас убереже від застуди, а мясо з цитриною буде ніжнішим та ароматнішим.

700г яловичої вирізки 1 великий лимон 1 ст.л. соєвого соусу 5 ст.л. крохмалю 1 ст.л. цукру 1 пучок зеленої цибулі ῀зубчик часнику ῀4 ст.л. оливкової олії ῀сіль ῀перець.

Яловичину порізати на шматки завтовшки 1 см, потім можем – на смужки. Влити до яловичини соєвий соус, перемішати. Всипати 4 ст.л. крохмалю, знову перемішати, щоб шматочки м’яса були повністю покриті крохмалем. Зелену цибулю порізати на шматочки по 3 см. Часник  подрібнити. 3 лимона натерти цедру, з м’якуша відтиснути сік. Розігріти олію. Порціями обсмажити м’ясо. Обсмажити зелену цибулю і часник, можна в тій самій сковороді. Додати до цибулі мясо, цедру і сік лимона, цукор. 1 ст.л. крохмалю, що залишились, розвести в 1,5 ст.л. води. Влити розведений крохмаль до мяса. Ретельно перемішати і кипятити 2 хв.

СЕКРЕТ лимон попередньо ретельно помити й ошпарити окропом.

 

СВИНИНА З АЙВОЮ

500г свинячої виразки 500г айви 3 ст.л. олії спеції до м’яса ῀100 мл вина ῀сіль ῀перець.

Мясо порізати на шматочки, посипати сіллю, перцем, спеціями і залишити в холодильнику на декілька годин або й на добу. В казанку розігріти олію, викласти мясо і тушкувати під покришкою на маленькому вогні 1 год. Влити вино і тушкувати ще 20 хв.

Айву розрізати на четвертинки, почистити від серцевини, додати до мяса і готувати ще пів години.

СЕКРЕТ подавати гарячим, можна з гарніром з гречки чи картоплі.

 

 

 

четверг, 18 июля 2024 г.

ТОРТ "ЗНАХІДКА"

 "Вас цікавить рецепт швидкого недорогого й ощадного на день народження? Уже є! 🍰 торт важить 3800 г".

БІСКВІТ 🍰6 яєць 🍰200 г цукру 🍰180 г муки 🍰2 ст.л. крохмалю 🍰4 ст.л. олії.

НАЧИНКА 🍰3 готові шоколадні рулети (купувати у магазині) 🍰кисле варення.

КРЕМ 🍰2 пакети по 400 г сметани 🍰150 г цукру 🍰1 уп.ванільного цукру.

Форма 25 на 20 см.

БІСКВІТ: яйця збити із цукром. Муку перемішати із крохмалем, всипати до яєчної маси, влити олію, ретельно перемішати. Вилити у форму, вселену пергаментом. Пекти при температурі 170 градусів 45 хв. Охолодити, розрізати навпіл.

КРЕМ:сметану збити з двома видами цукру до загустіння і пухкості.

Бісквітний корж змастити тоненькім шаром кисленького варення, тоді зверху - кремом, викласти розрізані вздовж рулети рясно викласти крем і накрити другою половиною рулетка. Боки змастити кремом, декорувати за бажанням.

СЕКРЕТ:🍰корж можна не змащувати варенням, але саме це надає приємної кислинки.

пятница, 19 апреля 2024 г.

Если А що на гаряче? 1 стор.


.
ІКРА З ПЕЧЕНОГО БУРЯКА
💋3-4 буряки 💋 цибулина 💋 морквина 💋 1 ст.л. томатної пасти 💋 цукор 💋 сіль і лимонний сік за смаком 💋щіпка суміші мелених перців 💋1-2 зубчики часнику 💋 50-100 мл води.
Буряк помийте, загорніть у фольгу. Печіть до готовності при температурі 180 градусів приблизно 40-60 хв. Остудіть і обберіть. Цибулю наріжте кубиками, моркву потріть на тертці. Обсмажте овочі на олії до золотистого кольору. Додайте тертий на тертці з великими вічками буряк. А також подрібнений часник, цукор, сіль, суміш мелених перців і лимонний сік. Тушкуйте овочі, помішуючи, 2-3 хв., влийте воду з томатною пастою. Потушкуйте все разом до випаровування рідини приблизно 3 хв.
СЕКРЕТ така ікра з печеного буряка смачна як холодна, так і гаряча.

  
ТУШКОВАНА КАПУСТА ІЗ ГОРОХОМ
💋1,2 квашеної капусти 💋 лавровий лист 💋 2 горошини духмяного перцю 💋2 чорного перцю 💋 0,5 кг сушеного гороху 💋 цибулина 💋 олія 💋 сіль 💋 перець 💋 борошно.
Горох помити й залити водою. Замочити на 12 годин. Потім зварити у підсоленій воді до м'якості. Після варіння горох відцідити, а воду не виливати.
Квашену капусту ретельно промити, покласти у велику каструлю, залити холодною водою, додати горошини духмяного та чорного перців, лавровий лист, тушкувати під кришкою до готовності. Після варіння капусту відцідити, остудити й, за необхідності, дрібно порізати.
У великій каструлі нагріти олію і підсмажити цибулю, нарізану кубиками. Додати капусту, обсмажити разом, а потім додати варений горох, перемішати, залити водою, що зцідили з гороху, і тушкувати під кришкою, час до часу помішуючи й доливати воду, 30 - 45 хв. Посолити і поперчити за смаком.
СЕКРЕТ найкраще брати колотий горох, якщо ж у вас цілий, то після варіння варто розімнути товкачем.
якщо капуста дуже кисла, під час варіння можна воду злити й залити свіжою.

КВАШЕНА КАПУСТА З ГРИБАМИ ТА ЖУРАВЛИНОЮ
💋500 г квашеної капусти 💋 цибулина 💋 1/2 скл. сушеної журавлини 💋жменя сушених грибів 💋 1 ст.л. кмину 💋 олія.
Гриби замочити на декілька годин, зварити у підсоленій воді. Вийняти (рідину не виливати), порізати.
Капусту промити й відтиснути від рідини. На пательні на олії підсмажити нарізану кубиками цибулю,. додати кмин, потім капусту, приправити сіллю, перцем, влити трохи грибного відвару й тушкувати 30 хв., помішуючи. Додати порізані гриби й журавлину, тушкувати ще 10 хв.
СЕКРЕТ якщо капуста дуже кисла, то її варто попередньо варити.

ЛАЗАНЬЯ ДЛЯ ДІАБЕТИКІВ
"Замість пластин із борошна у цій лазаньї використані листки капусти. Її варто приготувати не тільки тим, хто має підвищений рівень глюкози, а й усім, хто дбає про здоров'я"
💋800 г курятини або індички 💋головка пекінської капусти 💋велика цибулина 💋200 г твердого сиру 💋2 яйця 💋100 мл сметани 💋сіль 💋перець 💋солодка паприка 💋куркума.
Продовгувату форму вистелити листям пекінки. Натерти сир на терці з великими вічками. М'ясо перемолоти разом з цибулею, посолити, поперчити, приправити паприкою і куркумою. На листя пекінки викласти частину фаршу, розмастити, посипати сиром і викласти листя капусти, знову фарш, тертий сир, листя. Останній шар полити яйцями,збитими зі сметаною, і посипати рештою сиру. Пекти у духолвці 1 год. при температурі 180 градусів.
СЕКРЕТ До форшу можна додати томатний сік.