пятница, 10 октября 2025 г.

Картопля 🥔 в духовці

 



Для приготування картоплі в духовці зі сметаною та медом, наріжте картоплю, змішайте її зі сметаною, медом, спеціями та олією, потім викладіть у форму і випікайте при температурі 180-200°C протягом 30-50 хвилин, періодично перевертаючи для золотистої скоринки. 


Інгредієнти: 

Картопля


Сметана


Мед


Олія


Сіль, перець, улюблені спеції (наприклад, часник, хрін)


Приготування:

Підготуйте картоплю: 

Очистіть картоплю та наріжте її скибочками або часточками. 


Зробіть соус: 

У мисці змішайте сметану, мед, трохи олії, сіль та інші спеції за смаком. 


З'єднайте інгредієнти: 

Додайте картоплю до соусу і добре все перемішайте, щоб картопля рівномірно вкрилася сумішшю. 


Викладіть у форму: 

Перекладіть картоплю в деко або форму для запікання, порівнявши в один шар. 


Випікайте: 

Розігрійте духовку до 180-200°C і випікайте картоплю 30-50 хвилин. 


Переверніть: 

Періодично перевертайте картоплю під час запікання, щоб отримати золотисту скоринку з усіх боків. 


Подавайте: 

Перевірте готовність картоплі зубочисткою — вона має бути м'якою. 


Поради:

Для більш хрусткої скоринки, можна попередньо вимочити нарізану картоплю в холодній воді, щоб змити зайвий крохмаль. 


Додайте гілочку розмарину або подрібнений часник для аромату. 


Якщо бажаєте, можна наприкінці приготування посипати картоплю тертим сиром і поставити ще на 5 хвилин до духовки, щоб сир розтанув. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий