вторник, 13 мая 2025 г.
воскресенье, 11 мая 2025 г.
Аджика грузинская
1 кг перець гострий
300 гр часника
400 гр грецький горіх
2 ст.л. кінзи (коріандр)
50 гр хмелі сунелі
110 гр солі крупної
Перець, часник, горіхи через м'ясорубку, додати до полученної маси всі спеції, перемішати добре, додати сіль і знову перемішати.
Залити в баночки (до краю не треба), залити рослинною олією (зробити кришку). кладемо в холодильник, через пару днів вже можна вживати. Зберігати в холодильнику.
Маринований редис
Інгредієнти:
Редиска — 800 грн
Лимон — 1 шт
Зелень кінзи — пучок
Зелень петрушки — пучок
Часник — 5-7 зубчиків
Чорний перець горошком — 5-7 шт
Перець духмяний горошок — 5-7 шт
Сіль — 2 ч.л.
Вода мінеральна столова (нарахована) — 1 л
Приготування:
В редиски відрізаємо хвостики. Відбиваємо качалкою або молотком, щоб редиска тріснула. Складаємо редиску в банки. Нарізаємо на пластини часник і кладемо в банки до редиски.
Додаємо сіль, перець чорний та духмяний горошок, злегка його розтиснувши, лимонний сік.
Кладемо нарізану зелень і заливаємо мінеральною, столовою водою. Закриваємо кришкою.
Добре збовтаємо і кладемо в холодильник на 2 години.
Подаємо до столу.
суббота, 10 мая 2025 г.
Картопляні бліни
Інгредієнти:
Відварна картопля - 3 шт
Молоко - 300 мл
Картопляний відвар - 150 мл
Яйця 3 шт
Цукор - 1 ч.л.
Сіль - 1 ч.л.
Дріжджі - 1 ст.л.
Борошно - 200 грн.
Зелень за смаком
Приготування:
Кладемо в миску відварну картоплю, вливаємо молоко, відвар.
Додаємо яйця, сіль, цукор, дріжджі і перебиваємо все блендером.
Додаємо просіяне борошно і перемішуємо вінчеком до однорідної маси.
Додаємо зелень кропу та зелену цибулю. Перемішуємо накриваємо плівкою і залишаємо на 30 хвилин.
Сковороду розігріваємо, змащуємо олією і смажимо, як млинці на середньому вогні до золотистого кольору.
СМАЧНОГО!
среда, 7 мая 2025 г.
КОТЛЕТИ ПО КИЄВСКИ
Інгредієнти
Куряча грудка2 шт.
Вершкове масло «Вологодське», 82,5 %150г
Борошно60 г
Панірувальні сухарі150 г
Яйця2 шт.
Молоко 100 мл
Свіжа петрушка20 г
Рослинна олія300 мл
Сіль, перецьза смаком
Приготування
1. Із курячих грудок знімаємо шкірку. Кожен шматок розрізаємо вздовж на три частини. Накриваємо м’ясо харчовою плівкою та відбиваємо до товщини близько 0,5 см. Солимо.
2. Нарізаємо зелень петрушки та разом із вершковим маслом кімнатної температури поміщаємо в глибоку тарілку. Перемішуємо до однорідної маси.
3. За допомогою двох столових ложок формуємо начинку з масла та зелені. Кладемо в морозильну камеру на п’ять хвилин, аби начинка не розпливалася.
4. Виймаємо підмерзлі грудочки масла з холодильника, викладаємо на філе та щільно загортаємо котлети. Ставимо в морозильник на п’ять хвилин.
5. Тим часом у глибокій посудині змішуємо яйця з молоком та збиваємо вінчиком, як для омлету.
6. Перчимо котлети, обвалюємо в борошні. Умочуємо в яйце з молоком, обвалюємо в панірувальних сухарях, повторюємо процес.
7. Обсмажуємо котлети на сковороді з олією до рум’яної скоринки протягом п’яти хвилин.
8. Розігріваємо духовку до 200 °С та доводимо котлети до готовності протягом 10 хвилин.
Прикрашаємо тарілки листям салату та викладаємо готові котлетки. Смакота!




